Hogyan működünk?


A Járókelőkutató a Környezeti Társadalomkutatók (ESSRG) és a Járókelő Közhasznú Egyesület közösen fejlesztett civil tudomány (citizen science) kezdeményezése. A Járókelőkutató olyan digitális eszköz, amely a civil tudomány elveire épülő kutatási tevékenységekbe szeretné aktívan bevonni az érdeklődőket. Az önkéntes résztvevők elsősorban az adatgyűjtésben vállalnak szerepet, de társadalmilag hasznos kutatási kérdések megfogalmazásától, akár az adatok elemzéséig, a szakpolitikai ajánlások kidolgozásáig is részt vállalhatnak a Járókelőkutató projektjeiben.

A Járókelőkutató első projektje lehetőséget biztosít arra, hogy az állampolgárok közösen térképezzék fel az elérhető termelési alternatívákat (fényképek, videók és szöveges leírások megosztásán keresztül), segítve az ezzel kapcsolatos jó gyakorlatok terjedését és láthatóságát. A platformra az élelmiszer-önrendelkezést elősegítő példákat várjuk, amiket kutatási céllal egy szabadon hozzáférhető adattárba rendezünk.

Ismerj meg minket

Kapcsolat


Kérdésed van? Van kutatási kérdésed, projekt ölteted? Vagy csak szeretnéd jobban megismerni a Járókelőkutatót?

Lépj velünk kapcsolatba!

A csapat


Csapatunk tagjai gondoskodnak arról, hogy a közösségi tudománytár működése gördülékenyebben, társadalmilag hasznos eszközként működjön.

Ismerd meg a Járókelő és az ESSRG csapatát!

Beszámolók és közhasznúsági jelentések


Éves beszámolóinkat és egyéb jogi dokumentumokat találsz itt.

Nézd meg a beszámolókat

Statisztika


Kíváncsi vagy, hogy eddig mennyien küldtek be fotót a környékedről? Melyek a legkedveltebb jó gyakorlatok a kertben? Nézd meg a számokat!

Nézd meg a számokat

Adatkezelési tájékoztató


Minden fontos információt megtalálsz itt, ami az oldal használatához szükséges.

Olvasd el a feltételeket

  Vissza az oldal tetejére