Hogyan működünk?


A Járókelőkutató a Környezeti Társadalomkutatók (ESSRG) és a Járókelő Közhasznú Egyesület közösen fejlesztett civil tudomány (citizen science) szolgáltatása, ami társadalmi és környezeti kihívások kutatását hivatott támogatni. Elsősorban civilek, aktivisták és kutatók felől érkező kutatási tervek kidolgozására kínál széles körben terjeszthető online felületet.

A Járókelőkutató vizuális és szöveges adatgyűjtésre alkalmas digitális eszköz. Az online felület lehetővé teszi a tudományos tudás közösségi alapú bővítését, a hagyományos tudás gondozását és a jó gazdálkodói gyakorlatok közösségi megosztását.

A Járókelőkutatón a civil tudomány elveire épülő kutatások célja, hogy aktívan vonja be az érdeklődő önkénteseket a kutatás különböző fázisaiba. A résztvevők elsősorban az adatgyűjtésben vállalnak szerepet, de társadalmilag hasznos kutatási kérdések megfogalmazásától, az adatok elemzéséig, a szakpolitikai ajánlások kidolgozásáig részt vállalhatnak egy-egy kutatásban.

A a társadalmilag hasznos és innovatív kutatások támogatásának érdekében az ESSRG kutatói és a Járókelő fejlesztői rendszeresen frissítik a Járókelőkutató felületét.

Kapcsolat


Van olyan kutatási kérdésed, projektötleted, amit megvalósítanál a Járókelőkutató felületén? Vagy csak szeretnéd jobban megismerni a Járókelőkutatót?

Keresd fel a Járókelőkutató koordinátorát, Czeglédi Alexandrát a czegledi.alexandra@essrg.hu email címen!

Beszámolók és közhasznúsági jelentések


Éves beszámolóinkat és egyéb jogi dokumentumokat találsz itt.

Nézd meg a beszámolókat

A csapat


Csapatunk tagjai gondoskodnak arról, hogy a közösségi tudománytár működése gördülékenyebben, társadalmilag hasznos eszközként működjön.

Ismerd meg a Járókelő és az ESSRG csapatát!

  Vissza az oldal tetejére